Tre fordele ved at flytte ERP løsningen til skyen

Den “digitale gæld” stiger i et enormt tempo for virksomheder, der endnu ikke er migreret til skyen. Kløften mellem ældre On-Premise og moderne skyløsninger æges fortsat, og ældre IT systemer kæmper for at kunne følge med i de nyere løsninger. Avanceret teknologi, kontinuerlige opdateringer og øget sikkerhed betyder, at et stigende antal virksomheder vælger at flytte deres ERP-løsning op i skyen.

Cloud-løsninger får mere opmærksomhed fra markedet end nogensinde før, og 59% af virksomhederne ser denne form for ERP-løsninger som det eneste alternativ til deres næste implementering eller opdatering af forretningssystemer. Hvis du er en af dem, der stadig hænger i bremsen, når det kommer til udviklingen af ERP-delen, bør du genoverveje og erkende disse tre vigtigste fordele ved skybaserede løsninger.

1. Nem opdatering

Mange virksomheder kører på løsninger med et stort antal tilpasninger og ændringer. Dette gør opdateringer ekstremt tidskrævende og omkostningskrævende og i nogle tilfælde helt umulige. Derfor vil mange af de virksomheder, der er afhængige af ældre løsninger, være meget lidt konkurrencedygtige på et hurtigt skiftende marked på grund af meget lidt fleksibilitet i deres løsning. Ifølge Microsofts undersøgelser er virksomheder som opererer med forældede systemer:

  • 5% mindre sandsynlighed for at kunne fuldføre komplette leverancer indenfor tidsfristen
  • 6% mindre sandsynlighed for at kunne overholder interne frister
  • 4% mindre sandsynlighed for at kunne holde nøjagtigt lager
  • 8% mindre sandsynlighed for at kunne få adgang til rettidig data for at kunne tage de helt rigtige beslutninger
  • 3% mindre sandsynlighed for at kunne se forbedringer i lønsomhed

Virksomheder, der bruger den nyeste version af ERP-systemet, har dobbelt så stor sandsynlighed for at have adgang til avanceret forretningsanalyse og opleve mange fordele i form af hurtige opdateringer og adgang til nye funktioner. Moderne ERP løsninger, som Dynamics 365, giver dig mulighed for at arbejde med en perfekt platform til forretningsløsninger med løbende og værdiskabende opdateringer.

Mange sidder med ældre versioner af deres ERP-løsning og bekymrer sig om at implementere en nyere version på grund af hurtige opdateringer og sikkerheden for følsomme data som et resultat. Moderne skyløsninger har en række funktioner, der fjerner disse bekymringer omkring opdateringer. Micrososft Dynamics 365 har blandt andet en funktion, der giver virksomheden mulighed for at teste og godkende en opdatering i et testmiljø, før det rulles ind i løsningen. På denne måde har du stadig fuld kontrol over, hvilke opdateringer du skal godkende og bruge, men du behøver ikke at foretage  opdateringen, som den er med leverandøren.

 

2. Reducerede IT- og systemomkostninger

Ovenstående passer godt sammen med de fordele der er ved at flytte ERP-løsningen op i skyen, hvilket er reducerede omkostninger. Den største bidragyder til disse reducerede omkostninger er den tid, du sparer på at køre løsningen, når den rykker op i skyen. De fleste skyløsninger vedligeholdes af din IT leverandør, hvilket skaber betydelige omkostningsbesparelser for virksomheden.

For mange er det langt fra nødvendigt at erstatte lokale løsninger, hvor der er investeret store mængder tid og ressourcer. For større virksomheder bliver overgangen om muligt endnu mere udfordrende, da den vil betyde en stor ændring, der involverer forandring for mange mennesker og processer. Opdatering af ERP-systemet vil naturligvis være en omkostning, men alligevel giver de langsigtede omkostningsbesparelser og den tid, der nu kan afsættes til nye projekter, en stærk ROI og vil være en vigtig langsigtet strategi for virksomheder, der flytter til skybaserede ERP-løsninger. Samtidig giver det mulighed for at se på potentialet for mere effektive forretningsprocesser.

De moderne løsninger, der findes på dagens marked, gør det muligt at spare implementeringsomkostninger ved gradvist at flytte op i skyen. Microsoft tilbyder hele spektret af SaaS, PaaS og Iaas, hvilket giver dig muligheden for at implementere de løsninger, der er rigtige for din virksomhed på det rigtige tidspunkt. Cloudbaserede løsninger kan også spare virksomheden på omkostninger, når det kommer til træning og kompetenceudvikling for løsningen. I løsninger som Dynamics 365, er online support en indbygget funktion og giver kontinuerlig support til din virksomhed. Platformens indlæringsfunktioner gør det også lettere at få folk i gang hurtigt med Cloud-løsningen. Dette er en service, der er mindre normal for løsninger på stedet. Kun 30% af virksomheder med lokale løsninger har adgang til support- eller træningsportaler.

 

 

3. Smidigere drift og forbedret funktionalitet

På dagens globale marked er det mere normalt end undtagelsen, at en virksomhed opererer på forskellige geografiske markeder og har en spredt arbejdsstyrke. Derfor er det vigtigt at arbejde med løsninger, der understøtter en sådan organisation og kan lette universel data tilgængelighed.

Brugere af SaaS-løsninger som Dynamics 365 rapporterer, at de har en højere andel af samarbejde mellem afdelinger i realtid. Derudover har de også en større andel integrerede data på tværs af hele virksomheden. Det er denne fleksibilitet og skalerbarhed, der gør Cloud-løsninger til et vigtigt værktøj til smidiger operationer hos virksomheder med afdelinger forskellige steder.

Nyere forskning viser også at 50% af de virksomheder, der vælger at skifte til skybaserede løsninger, gør det på grund af den gamle løsning havde dårlig funktionalitet. Den øgede funktionalitet og tilgængelighed af skybaserede løsninger må dog ikke forringe datasikkerheden. Hvis du er i tvivl om du har fundet den rigtige leverandør, der kan levere både den fleksibilitet og funktionalitet, du har brug for, mens du holder virksomhedens data sikre, kan du med fordel anvende følgende tjekliste:

  1.  Du har altid adgang til at arbejde med kritisk data on-premise
  2.  Leverandørens datacentre møder din virksomheds specifikke data behov
  3.  Leverandøren kan tilbyde ekspert rådgivning og teknisk overholdelse af nye krav
  4. Det er en leverandør som mange andre virksomheder har valgt, og stoler på

Kan du svare ja på disse punkter vurderer du mest sandsynlig en leverandør som passer til Jer.

Overvejer du om din virksomhed er klar til en Cloud-løsning?

Vi i Axdata har lang erfaring med at hjælpe virksomheder fra On-Premise til Cloud-løsninger. Kontakt os for en snak om, hvilken slags løsning der passer til din virksomhed.
Aktuelt fra Axdata

Flere spændende artikler fra Axdata

Læs flere artikler og nyheder inden for ERP og forretningsdrift. Axdata giver dig et overblik over det nyeste og giver dig råd og tip til, hvordan du kan gå frem for at optimere driften af din virksomhed. Vi deler vores viden om forretningsprocesser, Microsoft Dynamics, Cloud-tjenester og risikostyring gennem ERP.