SAF-T til alle Dynamics AX versioner og Dynamics 365 Finance & Operation (OLD)

SAF-T er obligatorisk i Norge

Det norske Skattedirektoratet har meddelt, at indførelsen af SAF-T (Standard Audit File-Tax) ville være en obligatorisk ordning fra 1. januar 2020. Axdata kan tilbyde alle kunder som køre en ældre version af Dynamics AX en løsning som indfrier disse bestemmelser.

SAF-T til Dynamics

Er din rapportering til de norske skattemyndigheder rigtig?

Hvis du implementerer vores løsning, vil virksomheden være i stand til at levere i henhold til kravene til SAF-T rapportering. Med SAF-T-standarden er skatteetaten i stand til at foretage hyppigere kontrol og behandle sager hurtigere end før. Det er derfor vigtigt, at virksomheden har opdaterede systemer, før myndighederne implementerer deres kontroller, så det er muligt at hente regnskabsdata i SAF-T-format. Med andre ord er det en stor fordel, at du og din virksomhed er godt forberedt og har et gennemprøvet system så hurtigt som muligt.

Microsoft har lanceret SAF-T-funktionaliteten til Dynamics 365 Finance. Den er inkluderet i 10.0.8-versionen, mens hotfixes for de tidligere versioner skal installeres inden installation via elektronisk rapportering. Du kan læse mere om dette på denne side hos Microsoft.

Her kan du også læse om Microsofts support til SAF-T til Microsoft Dynamics AX 2012 R3. Hvis du ønsker hjælp med dette, bedes du kontakte os, så fortæller vi dig, hvordan vi kan hjælpe dig.

 

Har du Concorde Xal / Navision Xal, Dynamics AX3, Dynamics AX4, Dynamics AX2009, Dynamics AX2012R1, Dynamics AX2012R2, Dynamics AX2012R3 kan du nemt få vores løsning til SAF-T.

 

Bliv SAF-T klar på under 2 dage.

Axdatas løsning kan implementeres på cirka 10 timer.

Løsningen opdateres hurtigere og indeholder langt flere funktioner end Microsofts løsning.

Med vores opdateringsabonnement er du sikret at din virksomhed opfylder alle de lovpligtige SAF-T lovkrav.

Opsætning er enkel og effektiv.

 

Kontakt os og find ud af, hvad du skal gøre for at få ERP-løsningen forberedt, testet og klar til levering i SAF-T-format.

Tillæg #1 Validering af data

Axdata har i forbindelse med implementering af SAF-T set en del udfordring med fejlagtige data.

 

Skatteetaten har et valideringsværktøj, der fanger en del af fejlene i data. Den mest korrekte validering sker når data indsendes og de kommer retur med fejl. Skattetatens validator er ikke særlig brugervenlig og kræver en del af brugeren. Problemerne opstår ved at finde de fejlagtige data og ikke mindst at undgå de kommer igen.

 

Vi har lavet værktøjer så det er lettere at se XML filernes indhold. Det kan f.eks. være manglende landekoder på kunder og leverandører. Validatoren gør det muligt at se hvilke kunder og leverandører, der mangler landekoderne. Modulet er en del af Axdatas standard SAF-T løsning. Det er muligt at tilkøbe valideringsmodulet hvis man har Dynamics AX 2012R3 eller D365 og har valgt at implementer standard løsningen fra Microsoft.

 

Kontakt os for at høre mere om vores løsning.

Hvad er SAF-T?

SAF-T Accounting (Financial) er et standardformat til udveksling af regnskabsdata, der er udviklet i fællesskab af brancheorganisationer, systemleverandører og skatteadministrationen efter henstilling fra OECD. Standardformatet specificerer de regnskabsdata, der skal udveksles, og strukturen af dataene. SAF-T bliver sandsynligvis obligatorisk i hele Europa, og Norge er et af de lande, der har været længst foran hvad angår introduktionen.

Klikk her for å lese Skatteetaten sin spørsmål og svar side rundt SAF-T.

Ifølge Skatteetaten betyder introduktionen, at regnskabsfolk, der har regnskabsmæssigt tilgængeligt elektronisk, skal kunne indsende regnskabsdata i et givet standardformat. Dette leveres, medmindre virksomheden har mindre end 5 millioner kroner i omsætning. Kravet gælder dog, hvis disse virksomheder har offentliggjort information elektronisk.

Hva er SAF-T?

Hvad vil indførslen betyde for din virksomhed?

Indførelsen af formatet vil gøre det lettere at analysere data, sende regnskabsmateriale til offentlige myndigheder. Standardformatet vil også gøre det lettere at udføre interne kontroller hos virksomheden og dele data med andre samt lettere at gemme regnskabsoplysninger.

SAF-T vil blive indført i flere faser

SAF-T introduceres i flere faser. I den første fase vil det krævede indhold af filen være kontospecifikation (hovedbok), kunde- og leverandørspecifikationer (restkonto), momskoder og nødvendige faste data. Kravene til indholdet af en SAF-T XML-fil findes på det norske skattemyndigheds websted under Generel dokumentation til implementering af SAF-T og teknisk beskrivelse. 

Fremtidige versioner, som sandsynligvis vil blive opdelt i anden og tredje fase, indeholder sandsynligvis krav til mere omfattende regnskabsdata, såsom detaljerede fakturaoplysninger, lagerbeholdning, anlægsaktiver og særlige skatter. Det vil sandsynligvis også være obligatorisk at indsende datafilen hver sigt sammen med momsangivelsen.

SAF-T faseopdeling

Vi tilfører kompetance

Gennem vores lange erfaring med organisering af økonomiske funktioner i Microsofts ERP-løsninger har vi blandt andet opnået en unik kompetence til, hvordan vi effektivt kan løse regeringens pålagte krav.

Vi står klar til at hjælpe dig

Kontakt os for at vide, om dit system er klar til SAF-T, og samtidig for at vide, hvilke muligheder der ligger i at udnytte SAF-T i forhold til ERP-systemer.