SAF-T add on løsning til Concorde XAL, Dynamics AX3.0, AX4.0 og Dynamics AX2009

SAF-T bliver obligatorisk i Norge

Det norske Skattedirektoratet har meddelt, at indførelsen af SAF-T (Standard Audit File-Tax) ville være en obligatorisk ordning fra 1. januar 2020. Axdata kan tilbyde alle kunder som køre en ældre version af Dynamics AX end 2009 SP1 en add on løsning som indfrier disse bestemmelser.

 

Hvad er SAF-T?

SAF-T Accounting (Financial) er et standardformat til udveksling af regnskabsdata, der er udviklet i fællesskab af brancheorganisationer, systemleverandører og skatteadministrationen efter henstilling fra OECD. Standardformatet specificerer de regnskabsdata, der skal udveksles, og strukturen af dataene. SAF-T bliver sandsynligvis obligatorisk i hele Europa, og Norge er et af de lande, der har været længst foran hvad angår introduktionen.

Ifølge skatteetaten betyder introduktionen, at regnskabsfolk, der har regnskabsmæssigt tilgængeligt elektronisk, skal kunne indsende regnskabsdata i et givet standardformat. Dette leveres, medmindre virksomheden har mindre end 5 millioner kroner i omsætning. Kravet gælder dog, hvis disse virksomheder har offentliggjort information elektronisk.

Hvad vil indførslen betyde for din virksomhed?

Indførelsen af formatet vil gøre det lettere at analysere data, sende regnskabsmateriale til offentlige myndigheder. Standardformatet vil også gøre det lettere at udføre interne kontroller hos virksomheden og dele data med andre samt lettere at gemme regnskabsoplysninger.

Sørg for at være klar fra indføringsdatoen

Det er smart at begynde at implementere de nye krav nu for at sikre, at din virksomhed er klar fra implementeringsdatoen.

Det anbefales, at alle virksomheder opdaterer deres systemer og gør sig klar til introduktion af SAF-T så tidligt som muligt. Implementering af SAF-T kan tage alt fra et par måneder til næsten et år, så du bør allerede planlægge, hvilke krav der kommer, med implementering, test og analyse. Med denne teknologi er skattekontoret i stand til at håndtere sager hurtigere og foretage bedre kontroller end før. Det er vigtigt, at virksomheden har opdaterede systemer inden fristen, så det er muligt at hente regnskabsdata i SAF-T-format. Det er med andre ord en fordel, at du og din virksomhed er godt forberedt og har et bevist system før formatet bliver obligatorisk.

Axdata tilbyder løsninger uanset ERP version.

Axdata har udviklet SAF-T løsning til

  • Concorde XAL, Axapta 3.0, Dynamics AX 4.0 og Dynamics AX 2009, Dynamics AX2012 RTM, R1 & R2

Axdata implementere Microsoft hotfix til:

  • Dynamics 2009 SP1, Dynamics 2012 R3 og Dynamics 365 F&O

Ovenstående løsninger kan implementeres effektivt og hurtigt, så dit ERP-system er forberedt og testes grundigt, når SAF-T bliver et krav pr. 01.01.2020.

Vi tilfører kompetance

Gennem vores lange erfaring med organisering af økonomiske funktioner i Microsofts ERP-løsninger har vi blandt andet opnået en unik kompetence til, hvordan vi effektivt kan løse regeringens pålagte krav.

Vi er klar, og vi hjælper dig

Kontakt os for at vide, om dit system er klar til SAF-T, og samtidig for at vide, hvilke muligheder der ligger i at udnytte SAF-T i forhold til ERP-systemer.