SAF-T bliver obligatorisk – vi hjælper dig!

SAF-T bliver obligatorisk i Norge

Det norske Skattedirektoratet har tidligere meddelt, at indførelsen af SAF-T (Standard Audit File-Tax) sandsynligvis ville være en obligatorisk ordning fra 1. januar 2018, men denne frist udsættes. Ifølge Skatteetaten har Finansministeriet nu ændret regnskabsbestemmelserne, så regnskabsfolk, der har regnskabsmæssigt tilgængeligt elektronisk, skal kunne indsende regnskabsdata i et givet standardformat. Ændringen gælder for regnskabsperioder, der begynder 1. januar 2020 eller senere. Før dette tidspunkt vil rapportering om SAF-T-format være frivillig. Læs mere om SAF-T løsningerne til Dynamics 365 og Dynamics AX.

Hvad er SAF-T?

SAF-T Accounting (Financial) er et standardformat til udveksling af regnskabsdata, der er udviklet i fællesskab af brancheorganisationer, systemleverandører og skatteadministrationen efter henstilling fra OECD. Standardformatet specificerer de regnskabsdata, der skal udveksles, og strukturen af dataene. SAF-T bliver sandsynligvis obligatorisk i hele Europa, og Norge er et af de lande, der har været længst foran hvad angår introduktionen.

Ifølge skatteetaten betyder introduktionen, at regnskabsfolk, der har regnskabsmæssigt tilgængeligt elektronisk, skal kunne indsende regnskabsdata i et givet standardformat. Dette leveres, medmindre virksomheden har mindre end 5 millioner kroner i omsætning. Kravet gælder dog, hvis disse virksomheder har offentliggjort information elektronisk.

Hvad vil indførslen betyde for din virksomhed?

Indførelsen af formatet vil gøre det lettere at analysere data, sende regnskabsmateriale til offentlige myndigheder. Standardformatet vil også gøre det lettere at udføre interne kontroller hos virksomheden og dele data med andre samt lettere at gemme regnskabsoplysninger.

Sørg for at være klar fra indførings datoen

Det er smart å starte implementeringen av de nye kravene nå, for å sikre at din virksomhet er klar fra innføringsdato.

Det anbefales, at alle virksomheder opdaterer deres systemer og gør dem klar til introduktion af SAF-T så tidligt som muligt. Det kan tage alt fra et par måneder til næsten et år at implementere SAF-T, så du bør allerede planlægge for de krav, der kommer, med implementering, test og analyse. Med denne teknologi er skatteetaten i stand til at håndtere sager hurtigere og foretage bedre kontroller end før. Det er vigtigt, at virksomheden har opdaterede systemer inden fristen, så det er muligt at hente regnskabsdata i SAF-T-format. Med andre ord er det en fordel, at du og din virksomhed er godt forberedt og har et velprøvet system, inden formatet bliver obligatorisk.

Microsoft har allerede klare hotfix-løsninger til de fleste AX-versioner, der kan implementeres effektivt og hurtigt, så dit ERP-system er forberedt og testes grundigt, når SAF-T bliver et krav.

Vi tilfører kompetance

Gennem vores lange erfaring med organisering af økonomiske funktioner i Microsofts ERP-løsninger har vi blandt andet opnået en unik kompetence til, hvordan vi effektivt kan løse regeringens pålagte krav.

Vi er klar, og vi hjælper dig

Kontakt os for at vide, om dit system er klar til SAF-T, og samtidig for at vide, hvilke muligheder der ligger i at udnytte SAF-T i forhold til ERP-systemer.