E-bog: Syv nye trends, der ændrer finansrollen

Ved du hvilken betydning din rolle som CFO vil have i fremtiden?

Denne e-bog omhandler blandt andet, hvordan udviklingen af CFO-rollen har været, og hvilken betydning den vil have i fremtiden. Selvom meget af baggrundsmaterialet kommer fra det amerikanske marked, er det nyttig læsning for dem, der arbejder med økonomisk styring.

CFO rollen bliver styrket

I dagens forretningsverden bliver økonomiafdelingen i organisationerne stadig vigtigere, da virksomheder i stigende grad er afhængige af den økonomiske og strategiske ekspertise hos de finansielle ledere. Finansledere står over for en række nye risici, ansvar og udfordringer, fra at styre en globalt diversificeret virksomhed til afbøde nye teknologirisici. De er ansvarlige for at rapportere om fortiden, styre nutiden og skabe fremtiden. Økonomens rolle er blevet allestedsnærværende i hele organisationen, og dens indflydelse vokser.

7 nye tendenser der ændrer finansrollen

I e-bogen kan du blandt andet læse om:

CFO får udvidet ansvar: Rollen fortsætter med at udvikle sig til at omfatte IT-styring, drift og forretningsstrategisk ansvar.

Ændringer i arbejdsstyrken: Millennials har forskellige værdier og måder at arbejde på end mange ældre medarbejdere, og ny teknologi giver mulighed for en mere mobil arbejdsstyrke

Større synlighed: Når ny teknologi forbedrer dataindsamling og nøjagtighed. Avancerede analyseteknologier gør big data mere tilgængelig, hvilket giver finansafdelingen større synlighed i organisationen.

Nye voksesmerter: Efterhånden som virksomheden vokser, er mange nødt til at møde nye udfordringer, fra forretningsvækst i et komplekst økonomisk miljø til at styre virksomheder på markeder, der er mere globale end nogensinde før

Ændret risikobillede: Med nye ansvarsområder kommer nye udfordringer for finansielle fagfolk, herunder nye it-sikkerhedsrisici, udfordringer med globalisering og risici i forbindelse med ændring af arbejdsstyrkens demografi.

Øget reguleringer: Nye regler ændrer, hvordan virksomheden nærmer sig finansiering

CFO i søgelyset: De økonomisk ansvarlige er kommet mere i det offentlige lys på grund af øget magt, væksten af professionelle investorer og en håndfuld høje profilskandaler, der rystede markedet i de tidlige 2000’ere.

Driving performance

E-boken ser også på, hvordan man øger produktionshastigheden med realtidsadgang til organisatoriske data og markedsdata. For eksempel kan du læse om “hvordan du overvåger din virksomheds puls med realtidsadgang til forretningsinformation”, “vurdere og styre risiko gennem operationel styring” samt “implementere din forretningsstrategi og vækst med forretningsfleksibilitet”.

E-book

Nu kan du få et glimt af de trends, der ændrer fremstillingsindustrien, og få tip til, hvordan du øger væksten og rentabiliteten. Læs mere om Microsoft e-bog eller download den her.

Axdata kender finansrollen og dens betydning

Efter mange år som partner i forretningsløsninger og ERP har vi fået betydelig erfaring med, hvor vigtigt det er, at den økonomiske rolle i en virksomhed er. Vi ved derfor, hvad der er vigtigt, når vi vælger en ERP / forretningsløsning.

Kontakt os

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du gerne vil have oplysninger om vores forretningsløsninger, som vil hjælpe dig som CFO med at drage fordel af markedstendenser.