Microsoft stopper supporten på Dynamics AX 2009

Microsoft har meddelt, at den samlede støtte til AX 2009 vil slutte i efteråret 2018. Hvis du bruger Dynamics AX 2009, bør du overveje vejen videre, men hvilke muligheder har du?

Den grundlæggende support (“Mainstream Support”) til AX 2009 udløber snart. Hvis du bruger denne version, er nu det rigtige tidspunkt at overveje vejen videre for dit forretningssystem.

 

Denne dato bør du notere dig

Slutdatoen for grundstøtten til Dynamics AX 2009 er 9. oktober 2018.

Datoen kan dog ændre sig. Du kan få de seneste oplysninger om slutdatoen for support på Dynamics AX 2009, hvis disse skulle ændre sig ved at klikke her for at læse, hvad Microsoft skriver om det.

 

Hva betyder dette for dig som bruger af AX2009?

Generelt betyder det, at Microsoft ikke længere vil ændre og forbedre produktets funktionalitet, når deadline for basic support udløber. Microsoft vil kun levere “Hotfixes” af sikkerhedsmæssig karakter. Dette betyder, at Microsoft ikke vil give opdateringer til dækning af

skatændringer og andre nye lovkrav.

 

Microsoft vil yde forlænget støtte i en begrænset periode, efter at den grundlæggende support er udløbet. Det vil dog kun være nødvendige sikkerhedsopdateringer i denne periode, hvis du ikke køber en udvidet supportaftale. Når den forlængede support er udløbet, vil Microsoft ikke længere støtte ERP-løsningen.

 

Hvilke alternativer har du?

Du kan vælge ikke at foretage dig noget, men risikoen er høj. Hvis nye myndighedskrav kræver funktionalitetsændringer, betyder det, at du vil være ansvarlig for at udvikle og / eller finde løsninger for at holde din drift kørende. Det kan med andre ord ikke være en langsigtet god løsning.

 

En anden mulighed er at indgå en såkaldt “Dynamics Extended Hotfix Support” aftale med Microsoft. En sådan aftale giver din virksomhed “Hotfixes” nye lovkrav, efter at den grundlæggende support er udløbet, hvilket betyder, at du ikke behøver at udvikle eller finde løsninger, der kræver, at sådanne funktionaliteter ændres. Ulempen er, at denne løsning vil være dyr, da prisen på disse hotfixes vil stige for hvert år, de implementeres. Derudover er “Dynamics Extended Hotfix Support” kun tilgængelig, når den forlængede support udløber. Der er heller ingen garanti for, at der vil være “hotfixes” for alle nye krav myndighederne bringer, selvom du har indgået en sådan aftale. For de fleste er dette ikke et langsigtet godt valg.

 

Ønsker du en langsigtet løsning? Vi anbefaler, at du, der anvender AX 2009, opgraderer til den næste version; Microsoft Dynamics 365 Finansiering og drift. Den nye skybaserede løsning opdateres løbende fra Microsoft i henhold til “Modern Lifecycle Policy” -konceptet og opdaterer løbende nye myndighedskrav og andre funktionalitetsforbedringer. Microsoft Dynamics 365 er en komplet og fleksibel forretningsløsning til forretning og fremtid. Du kan lære mere om Dynamics 365 her!

 

Ønsker du mere information om, hvad disse ændringer vil betyde for dig? Send venligst en e-mail til care@axdata.no, og vi tager kontakt til dig.