7 fremvoksende tendenser i Økonomiafdelingen

Læs Microsoft e-bog og få et indblik i, hvilke tendenser, der ændrer CFOs rolle og økonomiafdelingens betydning. Her kan du også få tips om, hvordan du kan øge væksten og rentabiliteten ved brug af Dynamics 365 for Finance and Operations.

Seven emerging trends that are changing finance er titlen på et whitepaper (E-bog) fra Microsoft hvori Microsoft beskæftiger sig med hvordan de ser at udviklingen indenfor CFO rollen har været og hvilken betydning den kommer til at få i fremtiden. Hent den nederst på siden

 

I e-bogen kan du blandt andet læse om:

CFO rollen bliver styrket
I dagens forretningsmiljø bliver firmaers økonomiafdelinger stadig vigtigere, eftersom selskaberne i stigende grad stole på den finansielle og strategiske kompetence fra de økonomiske ledere. Den økonomiansvarlige står overfor en række nye risikoer, ansvar og udfordringer, fra at administrere en global diversificerede virksomhed til at mindske ny teknologi resici. De er ansvarlige for at rapportere om fortiden, styre nutiden og skabe fremtiden. Deres rolle som økonom er blevet allestedsnærværende i hele organisationen, og dens indflydelse ser ud til at vokse.

 

Af andre temaer denne e-bog tager op i forhold til udviklingen af CFO´s rolle er:

 

CFO får udvidet ansvar
Rollen fortsætter med at udvikle sig til også at omfatte IT-ledelse, drift og forretningsstrategisk ansvar.

 

Ændringer i arbejdsstyrken:
Millennials har forskellige værdier og former for arbejde end mange ældre medarbejdere, og ny teknologi muliggør en mere mobil arbejdsstyrke.

 

Større synlighed:
Når ny teknologi forbedrer dataindsamling og nøjagtighed, giver avancerede analyseteknologier store datamængder mere tilgængelige, hvilket giver regnskabsafdelingen større synlighed i organisationen.

 

Nye vækstpiner:
Efterhånden som erhvervslivet vokser, skal folk fra regnskabsafdelingen håndtere nye udfordringer, alt fra virksomhedens vækst i et komplekst økonomisk miljø til at styre virksomheder, som er mere globale end nogensinde før.

 

Ændret risikobillede:
Med nye ansvarsområder kommer nye udfordringer for regnskabsafdelingen, inkluderet ny IT-sikkerhedsrisiko, udfordringer med globalisering og risiko knyttet til ændring af arbejdskraftdemografi.

 

Øget reguleringer:
Nye regler ændrer hvordan virksomheden tilnærmer sig finans.

 

CFO i søgelyset:
Finansdirektører er blevet kastet i spotlightet på grund af stigende magt, vækst af professionelle investorer og en håndfuld højt profilerede skandaler, der rystede markedet i begyndelsen af 2000’erne.

 

E-bogen tager også højde for, hvordan man øger produktionshastigheden med realtidsadgang til organisatoriske og markedsdata.

 

Du kan f.eks. Læse om “Sådan overvåger du din forretningspuls med realtidsadgang til forretningsinformation”, “Evaluering og styring af operationel risiko” samt “Implementering af forretningsstrategi og vækst med forretnings fleksibilitet”

 

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations


DynAX_Infographic_Cards

E-book – Seven emerging trends that are changing finance